Picpoul de Pinet

Wit  Frankrijk
Rob
Rob Muizer
VN:R_U [1.8.1_1037]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

Deze verrassende witte wijn komt uit de Coteaux du Lanquedoc uit het district Pinet (Herault). De geografische ligging is aan de Mediterrane kust, west van Montpellier. Het is een 100% Piquepoul blanc die een fermentatie ondergaat met enzymen onder gecontrolleerde temperatuur. Hij heeft een briljant gouden kleur een zeer mooie volle neus van bloemetjes en passiefruit. In zijn smaak proef je hints van mineralen en een charmante sappigheid, soms zijn ook een klein bittertje en wat citrusfruit aanwezig. Een heerlijk frisse witte wijn die uitstekend past bij schaal en schelpdieren of lekker op het terras tijdens de mooie zomeravonden. Serveer hem op een temperatuur van 6-8 graden.

Picpoul de Pinet4.354
Reacties(5)
  1. Ik heb deze wijn voor het eerst gedronken in Marseillan-Plage in Frankrijk, de streek waar deze wijn vandaan komt. Een heerlijke frisse wijn, met niet te veel zoet en heerlijk bij een stokbroodje met Franse kaas.

  2. Een betaalbare en frisse witte wijn zoals die behoort te zijn. Helder en zuiver van smaak, droog maar prettig op de tong

  3. Dé wijn voor vis en asperges. Heerlijk droog, lekker fruit in de mond en een smaak die bij je blijft. Helemaal top.

  4. Lekkere wijn, inderdaad fris van smaak maar wij vinden dit meer iets voor een zomeravond en nog niet voor nu, wellicht dat het in combinatie met vis beter tot zijn recht komt.

  5. gb gb :

    Mijn favoriet kerstwijn van 2009 en ideale viswijn voor de toekomst. Deze wijnfles van Ormarine straalt alle indrukken uit van een warme zwoele zuidfranse kust. Heerlijk om over te mijmeren als je deze wijn drinkt, met of zonder spijzen.

Beoordeel deze wijn en reageer

Voordat je mee kan praten dien je eerst een account aan te maken. Na het aanmaken van account ontvang je een wachtwoord op het opgegeven e-mailadres.

Nog niet ingeschreven? Maak hier een account aan.
Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord? Log dan in.